VSMANAGEMENT

Events

Seigmen

Buy now
 • Date: 24/09/2016
 • Time: 21:30
 • Location: Trondheim, Norway
 • Venue: Olavshallen

Seigmenn_nett

Våren 2015 slapp Seigmen sitt første studioalbum siden 1997. I 1995 debuterte ”Metropolis” på VG-listas førsteplass og i 1997 gjorde ”Radiowaves” det samme. Det skulle gå 18 år før oppfølgeren kom, men utrolig nok gjentok ”Enola” bragden og gikk rett inn på førsteplass i sin debutuke.

 

Seigmen var et fenomen i norsk musikk på andre halvdel av nittitallet. Deres særegne sound fusjonerte de harde kantene fra grungen med noe særegent nordisk og melankolsk, noe storslått og vakkert. Ryktet om bandet fra Tønsberg bygget seg raskt opp fra albumet ”total” og EPen ”Hjernen er Alene” i 1994, til det smalt for alvor med ”Metropolis” i 1995. Tittelsingelen alene solgte nærmere 25.000 eksemplarer, albumet gikk platinum og ble også tildelt Årets Spellemann i klassen rock.

 

Det var allikevel som liveband Seigmen først og fremt skapte sitt rykte. Deres potente og nærmest teatralske tilnærming til konsertformatet var noe nytt her hjemme, og en konsert med Seigmen var, og er, en helt spesiell opplevelse. Kaizers Orchestra er blant flere norske band som lot seg inspirere av dette til å skape sitt eget konsertunivers.

 

Sporadiske gjensyn har bevist at de fem medlemmene i Seigmen fortsatt besitter en unik kraft og intensitet når de møtes på en scene. I dette klippet fanget i 2008 opptrer de for eksempel som første norske rockband på operaen i Bjørvika https://www.youtube.com/watch?v=A9SznC-T8mY

 

Høsten 2016 gjør Seigmen igjen noen konserter i noen få utvalgte byer:

 1. september – Folken, Stavanger
 2. september – Driv, Tromsø
 3. september – Sinus, Bodø
 4. september – Olavshallen, Trondheim
 5. september – Gregers bar, Hamar
 6. september – Sentrum Scene, Oslo
 7. oktober – USF Verftet, Bergen
 8. oktober – Terminalen Byscene, Ålesund