VSMANAGEMENT

Events

Nyttårskonserten 2017

Buy now
  • Date: 20/01/2017
  • Time: 19:30
  • Location: Oslo, Norway
  • Venue: Oslo Konserthus

red 2017-106x106.indd

Nyårskonserten fra Wien

Live on Stage AS og Julius Production i samarbeid med PH International Music and Great Entertainment presenterer ett unikt gjestespill i Norge.

Årets nyårskonsert 2016 med Schönbrunn Slottsfilharmoniker fra Wien

Oslo Konserthus 20. Januar kl. 19.30

 Reportoar fra nyårsdagens verdensberømte TV-konsert fremført av stort orkester og sangsolister i verdensklasse.

Dirigenter


Guido Mancusi / Mika Eichenholz

Sangere

Sopran: Theresa Krügl / Mara Mastalir

Baryton: Angelo Pollak / Wolfgang Schwaiger

Schönbrunn Festival Orchester er ett professjonelt orkester fra Wien. Bare Wiens beste musikere og sangsolister får være med når de turnerar i Sverige, med en dags gjesteopptreden I Norge, med ett repertoar hentet fra den verdensberømte TV-konserten som siden 1959 har blitt sendt på nyårsdagen.

Hvert år turnerer orkesteret i nesten samtlige verdens kontinenter der konserthusjefer og kritikere stadig kan konstatere at ”ingen fremfører Wienermusik som en Wienermusiker”.

Det er enestående og unikt og få ett norsk gjestespill av Schönbrunn Slottsfilharmoniker som er veldig ettertraktet orkester over hele verden.

Sju av Sveriges ledende konserthus får besøk under denne turné, samt Oslo konserthus, og publikum kommer til å få nyte de klassikerne man kjenner igjen frå TV-sendingene. Vanligvis avsluttes hver konsert med Radetzky-marschen der publikum taktfast får delta under dirigentens ledelse.

Orkesteret

Schönbrunn Festival Orchester Vienna

Schönbrunn Slottsfilharmoniker har fra i år byttet navn til “Schönbrunn Festival Orchester Vienna” fra tidigere års “Schloss Schönbrunn Orchester Vienna”.

Schönbrunn Festival Orchester er ett vellrenommert og internasjonalt ettertraktet kammerorkester fra Wien. Ved siden av det høye kunstnerlige nivået kjennetegnes orkesteret gjennom sin stilrene komposisjon, den sjarmerende presentasjonen og en meget gode fremtoning.

Idag kan Schönbrunn Festival Orchester forutenom i Sverige og Norge oppleves i fjerne land såvel som i det nære utlandet. Orkesteret har fått stående ovasjoner i de fleste utsolgte saler. De har turnert i flere år rundt i Sverige, Danmark og Finland, men også i manga andre europeiske land, samt Japan, Kina, Australia, USA, Sør-amerika og Russland, men aldri før i Norge.

Orkesterets repertoar er spesiellt innsiktet på W.A. Mozarts, Straussdynastiet og deres samtids kollegers verker. Schönbrunn Festival Orchester setter stor pris på den “wienske” klangstilen og er spesiellt stolte over sin evne til å reprodusere komponistene fra den “wienske” klassisismen og den “wienske” musikk-stilen både på ett subtilt individuellt og ett tradisjonellt “wienskt” sett. Orkesteret har siden manga år tillbake erfaring med å arbeide sammen med operette-sangere.

Schönbrunns slot

Schönbrunn Festival Orchester holder årlig flere konserter på Schönbrunns slott, der en million gjester fra hele verden allerede har opplevd slottskonserter i sin praktfulle innramming.

Slottet Schönbrunn var Habsburgernes sommer-residens og er idag med sine ca 1,5 millioner gjester per år den mest velbesøkte severdigheten i Østerrike.