VSMANAGEMENT

Events

Kristian Valen

Buy now
  • Date: 06/08/2015
  • Time: 19:00
  • Location: Haugesund
  • Venue: Staalehuset

Kristian Valen kommer til Haugesund under Sildajazzen!

6 .og 7. August på Staalehuset.

 

Dette blir Siste mulighet å se Kristian Valen på scenen i Norge!

Som bla VG skrev i sitt påskenummer er Kristian Valen på vei til å starte sin scene karriere i USA etter 16 suksessfulle år i fedrelandet.

«Jeg vet ikke hva som venter meg og har ingen forhåpninger, men å få et slikt tilbud av folkene bak bla Sircus De Solei og Celine Dion sine oppsettninger i Vegas kan man ikke si nei til!»

(Celine Dion fikk i 2008 hele 420 millioner USD for en 3 års kontrakt i verdens gambling hovedstad.)

«Jeg har aldri gjort noe for penger og det gjør jeg heller ikke nå, men d er klart at en av årsakene til at jeg ikke har turt å fortelle min egen familie om dette før nå er bla de enorme summene som det opereres med her» sier Kristian.

 

Valen vil i fra perioden august til jul spille på noen få utvalgte steder i Norge kontra lade batteriene, og et av de stedene er Haugesund da han storkoste seg med publikum der sist.

«Det er på scenen jeg lever, og hvis dette går slik agentene planlegger det kan dette bli siste gang jeg står på scenen med eget show i Norge. Det første jeg gjorde etter forhandlingene i USA startet var å lete etter steder å spille hjemme hvor jeg tross alt kommer ifra og har en historie. Det er her jeg ble formet og ingenting gir meg mer personlig enn å kunne føle meg 100% fri til å kunne ta litt mer lokale ting på scenen kontra det som står i manus pga det er slik magien oppstår. Uten publikum er vi ingenting! Det at ting skjer i media hver dag gir og og mulighet til å tøyse med hverdagslige nyheter til lokale problemer og politikere/kjendiser i byen vi spiller. Vi kan endelig være mer lokale kontra tenke at hele landet må forstå alt vi sier og prater om. Vi har rett og slett laget et show som er mer rettet mot der vi spiller og det er kansje det som gir oss på scenen også mest pga det blir på en måte en slags premiere hvert show.»

 

Link til hvordan Amerikanerne skal promotere Valen i USA og Vegas: https://www.youtube.com/watch?v=t-tBafeXxic

 

-Showet «Fra Hillevåg til Hollywood» eksploderte og ble en publikumsuksess uten like, og showet er til nå sett av over hele 150.000, som igjen gjør sitt til at Valen er Skandinavias mest selgende artist med over 700.000 billetter som både VG og andre rapporterte.

 

-Forestillingen er i kjent Valen stil med 40-talls parodier og imitasjoner fra både inn og utland, med publikum og kritiker favoritt nummer som «Hvorfor skal vi møtes» som er Valens vri på det populære TV2 programmet, bare hos Valen skjønner ikke artistene i sketsjen helt hvem de andre er og noen bommer totalt på hvem de andre «deltakerne» er.

Valen er og den eneste komikeren som ble sensurert og tatt ut av NRK´s «Komi prisen» som han senere vant («Årets morsomste-Publikums prisen»).

Den gangen var det pga bandet Vamp truet med advokat hvis NRK lot Valen fremføre sin versjon av Tirna´noir på tv. I ettertid så viste det seg jo at dette aldri skulle vært sensurert og at advokatene hadde agert før de i det hele tatt hadde sett Valens tekst.

Denne gangen er det Hellbillies vakre «Det finaste eg veit» som har fått ny tekst.

Den røde tråden i showet er at «Valen på en måte kommer inn i glitter og stas rett fra USA og mener selv han er blitt verdens stjerne, men blir raskt satt på plass av sine 2 musikere fra NAV som er drita lei det skrytet til Valen.»

P4 skrev «Norges desidert beste underholder» og har sammen med andre medier gitt showet terningkast 6.

 

-Vi får også innblikk i Valens privatliv i både USA og Norge, og Valens litt rare syn og konklusjoner på hvilke forskjeller det er på Norge og USA og ikke minst hvorfor.

Dette kommer vel tydeligst frem i sketsjen der Valen har plassert en Norsk klassisk spillefilm i en Oscar utdeling med store Amerikanske titler og skuespillere for å eksprimentere å se «om en Norsk film hadde passet inn og hvorfor ikke». (Valen spiller selvfølgelig både pris utdelere,nominerte skuespillere og «vinneren» som i alt han gjør.)

 

VALEN SITAT:

-«Jeg gleder meg som en unge til å endelig få komme tilbake til Haugesund og er så glad for at vi fikk det til nå igjen! Istedenfor å kun tenke økonomi slik regnskapsfører prøver å si til meg v å spille i kun storby i flere mnd vil jeg ut og spille på mest mulig forskjellige steder i Norge før USA. Ifg legen bør jeg ta meg ferie og fri utenom arbeid i USA, men jeg blir så fort rastløs og det er på scenen jeg føler meg i live og liker meg best. For meg er ikke dette en jobb ,men mer som en fest med venner bare d er på en scene.»

5