VSMANAGEMENT

Events

Kråkesølv

Buy now
  • Date: 05/11/2016
  • Time: 22:00
  • Location: Trondheim, Norway
  • Venue: Byscenen

kraakesolv_fotoby_martinlosvik_websize

 

Bodøs store stolthet heter Kråkesølv! Det kompakte firemannsbandet har et lydbilde som er satt sammen og inspirert av mange forskjellige stilarter, der atmosfærisk pop og ruskete rock i gata til Death Cab for Cutie og Sonic Youth står sterkt. Legg til en snill porsjon nordnorsk emosjonalitet og tekster på dialekt, og bildet av Kråkesølv er nesten komplett.

Bodøværingene i Kråkesølv målbandt musikksynsere og publikum med utgivelsen av sitt første album «Trådnøsting» i 2009. Knalldebuten har blitt fulgt opp av tre solide albumutgivelser og utallige konsertrunder over hele landet for et stadig voksende publikum.

Deres fjerde og selvtitulerte album «Kråkesølv» som kom ut i 2014 fikk overveldende gode anmeldelser, og femmere ble trillet på terningene:

5/6 ”Nypusset sølvtøy…bandets sterkeste, mest konsise knippe melodier til nå…Greit å kalle platen ’Kråkesølv’, da? Ja. Forgjengerne er bronse i forhold.” – VG

5/6 ”Det er åpenbart noe i Bodø-vannet…Først og fremst låter det lekkert, oversiktelig og innbydende” – Dagbladet

30. september kommer det nytt album ut på Jansen Plateproduksjon, og denne gang er det på tide å gjøre noe nytt. Nå har Kråkesølv fått med seg produsent Lars Horntveth (Jaga Jazzist, Susanne Sundfør). I tillegg til å produsere bidrar han også selv på flere måter, både med gode råd, som motivator og på flere instrumenter. Tekstene har ellers det samme melankolske tilsnittet som har preget universet til Kråkesølv siden debutalbumet, og fortsetter å trekke tråder mellom det mellommenneskelige og universelle.

Første singel fra albumet heter «Pangea / Vi» og er allerede ute med strålende kritikker.