VSMANAGEMENT

Events

Capturing Pablo: An evening with Javier Pena & Steve Murphy

Kjøp billett
  • Date: 10/05/2017
  • Time: 19:30
  • Location: Trondheim, Norway
  • Venue: Olavshallen

capturingpablo2017_instagram_1080x1080px_trondheim

Agentene som fanget Pablo Escobar kommer til Norge for å fortelle sin fantastiske historie 

Moderert av Asbjørn Slettemark

Tre inn i verdenen til de virkelige DEA-agentene Javier Pena og Steve Murphy som var sentrale i jakten og pågripelsen på en av de mest produktive og grusomme narkobaronene gjennom tidene, «The King Of Cocaine» Pablo Escobar. Historiene til Pena og Murphy var inspirasjonen til den enormt populære Netflix-serien NARCOS som forteller historien om Colombias beryktede narkotikakarteller og Pablo Escobars kamp for å opprettholde sin maktposisjon på toppen av næringskjeden. Pena og Murphy vil snakke om Medellin-kartellets vekst og fall og hvilken rolle agentene spilte i å få ned den beryktede lederen. Kveldens diskusjon vil belyse deres innspill til den populære Netflix-serien hvor de vil avsløre informasjon som ikke er med i serien, etterfulgt av en spørsmålsrunde med publikum.

«Det er få historier som har fascinert meg mer de siste tiårene enn Pablo Escobars liv, forretningsimperium og død. Først fulgte vi saken i nyhetene på 80- og 90-tallet, så som thriller av en dokumentar i Mark Bowdens Killing Pablo, og nå de siste årene i Narcos-serien. Når Steve Murphy og Javier Pena – to av de viktigste aktørene i jakten på en av vår tids største kriminelle – kommer til Norge, gleder jeg meg til å få ut all historiene om den tilsynelatende ville jakten på Escobar. Og så blir det interessant å høre hva de selv synes om Narcos, som tross alt tar seg ganske mange friheter med Pena og Murphys historie.» – forteller moderatoren for kvelden, Asbjørn Slettemark.

Javier Pena vokste opp i Kingsville, Texas og i 1984 sluttet han seg til amerikanske DEA. Fire år senere vervet den pensjonerte sjefs-spesialagenten seg frivillig til et oppdrag i Bogota, Colombia. Det var der Pena og hans partner, spesialagent Steve Murphy, satt ut for å få ned Medellin-kartellet og dets leder Pablo Escobar. Pena ble tildelt Colombia høyeste utmerkelse for sin innsats, og fikk også utmerkelser fra DEA og det bredere internasjonale samfunnet. Han regnes som en av de fremste ekspertene på emnet om Medellin-kartellet.

Steve Murphy begynte sin karriere i 1975 som en politimann i byen Bluefield, West Virginia. I 1987 ble Murphy med i DEA som en spesialagent og ble overført til Miami, Florida der kokainhandelen hadde eksplodert. I 1991 ble spesialagent Murphy overført til Bogota, Colombia. Det var der Murphy og hans partner, Javier Pena, siktet seg inn på den beryktede narkoterroristen Pablo Escobar og Medellin-kartellet.

Murphy har mottatt flere utmerkelser og priser, i løpet av sin karriere, inkludert «DEA Special Agent of the Year» og «Distinguished Service Cross ‘fra Republikken Colombia.
Spørsmål fra publikum kommer til å bli samlet inn på facebook-eventene og på venue før forestillingen begynner.
Offisiell trailer til Narcos