VSMANAGEMENT

Siste nytt

Fem minutter med Are på tråden

Are Sende Osen nølte ikke et nanosekund da Erik Wenberg Jacobsen spurte ham om han ville være med i konsertoppsettingen av Jesus Christ Superstar. Det var Wenberg Jacobsen, sammen med Tore Johansen og Stephen Brandt-Hansen, som først fikk ideen om å sette opp musikalen i konsertform på Hell i fjor. I år debuterer altså vår kjære Are Sende Osen innenfor musikalgenren, og selv om scenen ikke er ukjent territorium for ham, er det allikevel noen ting som skremmer ham…

– Nå kommer jeg faktisk rett fra øving med danserne, sier Are via telefon fra bilen. (Han brukte hands free, altså…)

– Det er veldig artig, men altså, det er jo noe nytt og spennende for meg. Jeg danser jo ganske mye fra før, sier Are og tar en liten pause.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal respondere på det. Har jeg gått glipp av Ares deltakelse i «Skal vi danse» eller noe!? Hjernen min leter febrilsk etter ordene «Are» og «dans» sammen, men… Nei. Ingenting. Alt jeg kommer på er «Masterchef», og der var det vel ikke så mye dans, var det…?

– Men, fortsetter plutselig Are.

– Da er det alltid alkohol involvert. Så å danse uten alkohol er nytt og skummelt for meg, da. Spesielt når det er meg sammen med 12 unge jenter som er veldig flinke.

Jeg ler. Phew. Jeg hadde ikke glemt noe allikevel.

– Men det blir bra, da, legger han betryggende til.

 

Are ønsket seg helst en annen rolle

Are Sende Osen har rollen som Kong Herodes i årets oppsetning av Jesus Christ Superstar. Det er en rolle han setter pris på av flere grunner.

– Jeg har jo hørt masse på plata da jeg var liten gutt. Mora og faren min hadde den på LP. Også har jeg sett filmen fra 1973. Men ikke nok med det! I TV-versjonen fra 2000 var det en av mine komikerhelter, Rik Mayall, som spilte den samme rollen! Og i oppsettinga i Oslo er det Trond Granlund som spiller kong Herodes. Jeg har med andre ord store sko å fylle, forteller Are.

– Du vet, folk har jo sånn «bucket list» med ting de vil gjøre før de sparker bøtta, og dette er en sånn ting for meg. Men egentlig ble jeg litt skuffa da jeg ble spurt om å spille Herodes. Det var egentlig en annen rolle jeg hadde mer lyst på, legger han kjapt til.

– Jaha? Hvilken rolle var det, da?, spør jeg, og prøver å ikke høres alt for skeptisk ut.

– Maria Magdalena!

Are setter i gang og synger en av Maria Magdalenas låter i noe som høres ut som en oktav for høyt for hans stemmeprakt.

– At de ikke skjønte at det var «perfect match!», sier jeg og ler – igjen.

– Ja, ikke sant! Men nå har jeg fått en fot innafor, så… Nå må jeg bare få vekk Mona (Grudt), så er vel rollen min til neste år!

 

Håper på mer teater

At Are sikter inn mot rollen som Maria Magdalena var kanskje ikke så veldig seriøst, men at han ser muligheten for å fortsette med teater etter dette, legger han ikke skjul på.

– Jeg ser mange muligheter her og tenker positivt. Nå er jeg inne i en ja-fase! Jeg håper jo jeg kan få holde på med litt barneteater og sånt etterhvert. Og om jeg skal drømme stort, så er det en annen 70-tallsmusikal jeg kunne tenkt meg å vært med i. Hair! Det hadde vært noe, røper Are, som snart får sin debut på musikalscenen.

Have your say